Jaké hnojivo je nejlepší pro kaktusy a jak často je mám hnojit?
Zajímalo by mě, jaké hnojivo je nejlepší pro kaktusy. Mám několik rostlinek a chci se o ně postarat co nejlépe. Slyšel jsem, že kaktusy jsou poměrně nenáročné, ale přece jen bych rád věděl, jestli existuje nějaký specifický typ hnojiva, který je pro ně ideální. Mám na mysli něco, co podporuje jejich růst a zdraví, ale zároveň nechci udělat chybu a použít něco, co by jim mohlo uškodit.
Také mě zajímá, jak často bych měl kaktusy hnojit. Četl jsem různé názory, někteří lidé říkají, že stačí jednou za měsíc během vegetačního období, jiní tvrdí, že je dobré začít už na jaře a pokračovat až do podzimu. Co si o tom myslíte? Jaké máte zkušenosti s hnojením kaktusů? Je důležité sledovat nějaké jiné faktory, jako třeba velikost rostliny nebo druh půdy, ve které rostou?
A ještě jedno: jak poznám, že je potřeba kaktusy hnojit? Existují nějaké signály nebo znaky, které by mi mohly naznačit, že jim něco chybí? Rád bych se vyhnul tomu, abych je předávkoval nebo naopak zanechal bez potřebných živin. Děkuju za rady!