Jak poznám, že můj kaktus potřebuje hnojení?
Při pěstování kaktusů se setkávám s různými otázkami a jednou z nejčastějších je, jak vlastně poznat, kdy je čas na hnojení. Mám doma několik různých druhů kaktusů a snažím se jim poskytnout tu nejlepší péči, ale někdy si nejsem jistý, jestli už potřebují přídavek živin. Vím, že kaktusy jsou odolné rostliny a nesnáší nadbytek vody ani přehnojení, ale jak přesně tohle vybalancovat? Zajímalo by mě, jestli existují nějaké viditelné znaky, podle kterých se dá říct, že kaktusu chybí živiny. Myslím tím třeba změny v barvě nebo tvaru, nebo jestli by měly vykazovat nějaké specifické příznaky jako plísně či hniloba. Také jsem slyšel o různých typech hnojiv a jejich použití v závislosti na ročním období. Jak často bych měl kontrolovat stav svých kaktusů, abych zjistil, zda potřebují hnojení? Je to něco, co bych měl dělat pravidelně nebo pouze podle potřeby? A co se týče množství hnojiva – je lepší menší dávky častěji nebo větší dávku občas? Máte někdo zkušenosti s tímto tématem? Jaké máte tipy pro určení potřeby hnojení u kaktusů?