Meskalin.cz/Fórum/Jak naředím přírodní hnojivo pro moje kaktusy?

Jak naředím přírodní hnojivo pro moje kaktusy?

Zdravím všechny milovníky kaktusů a sukulentů! Mám několik krásných kaktusů, které se mi daří pěstovat už nějakou dobu, ale teď bych chtěl zkusit něco nového a začít je hnojit. Slyšel jsem, že přírodní hnojiva jsou skvělou volbou, protože jsou ekologická a pro rostliny zdravější než ta chemická. Jenomže teď mám trochu problém s tím, jak to správně naředit. Vím, že by se to mělo dělat opatrně, abych nepoškodil kořeny nebo listy, ale jak na to? Jaké množství hnojiva na kolik vody je ideální? Je lepší používat destilovanou vodu nebo prostě vodu z kohoutku? A co se týče frekvence hnojení, kolikrát za měsíc bych měl kaktusy hnojit? Mám obavy, že když to udělám špatně, tak by mohly uhynout nebo začít vypadat špatně. Máte někdo nějaké tipy nebo osvědčené metody, jak na to? Budu vděčný za každou radu!

136 slov
1.4 minut čtení
23. 3. 2021
Daniel Pešta

Naředění přírodního hnojiva pro kaktusy není zas tak složitý proces. Obecně se doporučuje 1 až 2 čajové lžičky hnojiva na litr vody, ale je dobrý to zkusit podle toho, jak to tvoje rostliny snášejí. Co se týče vody, destilovaná je fajn, ale pokud máš vodu z kohoutku, stačí ji nechat odležet, aby vyprchal chlór. Hnojit můžeš tak jednou za měsíc během vegetačního období, to znamená na jaře a v létě. V zimě hnojení většinou není potřeba. Dávkování a frekvence závisí na tom, jak rychle rostou a jak reagují – když budeš vidět, že rostou nebo mají dobrou barvu, jsi na správné cestě. A nezapomeň, že hnojení by mělo být vždy po zalití, aby se kořeny nespálily. Držím palce!

118 slov
1.2 minut čtení
1. 9. 2023
Pavla Světlíková

Naředění přírodního hnojiva pro kaktusy je celkem jednoduchý proces, ale fakt je lepší to dělat opatrně. Obecně platí, že pokud máš hnojivo v tekuté formě, tak zkusit poměr 1:10 – tedy jednu část hnojiva na deset částí vody. Když to uděláš slabší, tak se ti kaktusy nemůžou přehnojit, což je fakt důležitý. Co se týče vody, destilovaná je fajn, ale pokud máš vodu z kohoutku a necháš ji odstát třeba den, tak by to mělo být OK taky. Kaktusy hnojíš většinou jednou za měsíc během vegetačního období, což je jaro a léto. V zimě bys s hnojením měl přestat úplně, protože kaktusy spí. Takže klidně zkoušej, ale pozor na množství a frekvenci. Držím palce!

114 slov
1.1 minut čtení
3. 8. 2023
Hana Pazderová
Meskalin.cz/Články/Hnojení kaktusů
Jaké přírodní hnojivo je nejlepší pro kaktusy a jak ho správně aplikovatObjevte, jak přírodní hnojiva mohou podpořit zdravý růst vašich kaktusů a naučte se efektivně aplikovat tyto přírodní látky pro maximální výsledky.
1000 slov
10 minut čtení
10. 1. 2020
Ing. David Kořínský
Přečíst článek
Podobné otázky