Meskalin.cz/Fórum/Jaké bylinky jsou nejlepší jako hnojivo pro kaktusy?

Jaké bylinky jsou nejlepší jako hnojivo pro kaktusy?

Zdravím všechny milovníky kaktusů a sukulentů! Mám na srdci otázku, která mě trápí už delší dobu. Jakožto nadšený pěstitel kaktusů se snažím najít co nejpřirozenější způsoby, jak podpořit jejich růst a zdraví. Slyšel jsem, že některé bylinky mohou fungovat jako přírodní hnojivo, ale nejsem si jistý, které to jsou a jak je správně používat. Zajímalo by mě, jaké konkrétní bylinky byste doporučili? Mám na mysli něco, co je snadné sehnat a případně i připravit doma. Je pravda, že některé bylinky obsahují látky, které pomáhají kaktusům lépe se vyrovnat s nedostatkem živin? Mohli byste mi napsat i o tom, jakým způsobem je aplikovat do půdy nebo zda je možné je použít jako zálivku? Dále bych rád věděl, jestli existují nějaké specifické kombinace bylinek, které by mohly být účinnější než jiné. Vím, že péče o tyto rostliny může být někdy oříšek a přírodní hnojiva zní jako skvělý způsob, jak jim dodat potřebné živiny. Děkuji předem za vaše tipy a rady!

158 slov
1.6 minut čtení
5. 4. 2024
Karolína Kubíčková

Kaktusy jsou super a přírodní hnojiva jsou skvělý nápad. Z bylinek doporučuji třeba kopřivu, protože je plná živin a kaktusy ji můžou fakt ocenit. Můžeš udělat odvar z čerstvé nebo sušené kopřivy – prostě ji povař na vodě, nech vychladnout a pak tím zalít. Další možnost je heřmánek, ten je taky fajn, má protizánětlivé účinky a podporuje zdraví rostlin. Zkus na to jít tak, že si uděláš směs z různých bylinek, jako je třeba máta, bazalka nebo i šalvěj. To může dát kaktusům víc různých živin. Když je budeš používat, tak opatrně – radši míň než víc, aby se to nepřežralo. Takže tyhle bylinky určitě vyzkoušej a uvidíš, jak se jim bude dařit!

113 slov
1.1 minut čtení
13. 12. 2024
Natálie Vlčková

Tak kaktusy mají rády trochu jinou péči než běžné rostliny, ale pár bylinek, co by mohly pomoct, tu je. Například kopřiva je super, protože má hodně živin a můžeš z ní udělat výluh. Stačí ji nechat v vodě pár dní a pak tím zalévat. Další je třeba šalvěj, ta prý pomáhá proti plísním a celkově zpevňuje rostliny. Pak je dobré použít i heřmánek, ten má uklidňující účinky a pomáhá s kořenovým systémem.

Můžeš zkusit míchat tyhle bylinky dohromady v nějaké tekuté formě a občas tím kaktusy zalít. Taky moc nezkazíš, když je přidáš přímo do půdy, ale víc než jednou za měsíc bych to nedělal. Když to přeženeš, můžeš jim ublížit. Hlavně pohlídej, aby se to příliš nezahnívalo. Jo a ještě si dej pozor na to, že každá bylinka může reagovat jinak podle druhu kaktusu. Takhle by ti to mělo pomoct, ale chce to zkoušet a sledovat, co funguje nejlíp.

149 slov
1.5 minut čtení
15. 9. 2024
Milada Rybářová
Meskalin.cz/Články/Hnojení kaktusů
Jaké přírodní hnojivo je nejlepší pro kaktusy a jak ho správně aplikovatObjevte, jak přírodní hnojiva mohou podpořit zdravý růst vašich kaktusů a naučte se efektivně aplikovat tyto přírodní látky pro maximální výsledky.
1000 slov
10 minut čtení
10. 1. 2020
Ing. David Kořínský
Přečíst článek
Podobné otázky