Jak sušit bylinky, aby si zachovaly vůni?
Mám takovou otázku ohledně sušení bylinek. Snažím se v kuchyni využívat čerstvé bylinky, ale občas jich mám víc, než stihnu spotřebovat. Chtěla bych je usušit, ale nevím, jak to udělat, aby si zachovaly tu nádhernou vůni a chuť. Zkoušela jsem pár metod, ale vždycky mi to nějak nevyšlo. Takže se chci zeptat, jestli někdo máte osvědčený způsob, jak správně sušit například bazalku, tymián nebo třeba rozmarýn. Vím, že je důležité je sklízet ve správný čas a ideálně na sluníčku, ale co dál? Jak dlouho je sušit a kde je uskladnit, aby neztratily aroma? A co takhle vysušení v troubě nebo mikrovlnce – má to vůbec smysl? Všechno to zní tak jednoduše v knížkách, ale v praxi se mi to nedaří. Budu moc ráda za jakékoli tipy nebo rady! Díky!