Jaké bylinky se nejlíp suší a které ne?
Zajímalo by mě, jaké bylinky jsou nejlepší na sušení, protože mám v plánu si udělat vlastní zásoby na zimu. Myslím tím, které mají dobrou chuť i vůni i po usušení. Hledám nějaké tipy na bylinky, které se dají snadno pěstovat a pak je sušit na čaj nebo do jídel. Taky bych chtěl vědět, jestli jsou nějaké bylinky, které se vůbec nevyplatí sušit, protože ztratí většinu své chuti nebo vůně. Například co třeba bazalka nebo petržel? Dává se to vůbec sušit? A co takový tymián, ten prý udržuje aroma i po usušení, ale je to pravda? Jaký je správný postup na sušení bylinek, aby se nezničily? Osobně bych chtěl vyzkoušet i něco méně obvyklého, jako je třeba citronová tráva nebo levandule. Ale nevím, jestli to jde nebo ne. Jaké máte zkušenosti s těmito bylinkami? Měli jste někdo úspěch s nějakým konkrétním druhem? Rád bych slyšel vaše názory a tipy!