Sušení bylinek: Trouba vs. vzduch
Zajímalo by mě, jaký je vlastně nejlepší způsob sušení bylinek. Mám doma spoustu různých bylinek z vlastní zahrádky a přemýšlím, jestli je lepší je sušit v troubě, nebo použít přirozený vzduch. Slyšela jsem, že sušení v troubě může být rychlejší, ale co se týče chuti a vůně, tak nevím, jestli to není na škodu. Nechci, aby se mi ztratily všechny ty úžasné aromatické látky, které díky sluníčku a přírodě získávají. Když jsem hledala informace, tak jsem narazila na různé názory. Někdo tvrdí, že vzduch je prostě nejlepší a že to dává bylinkám víc „života“, zatímco jiní říkají, že trouba je skvělá pro rychlé sušení, když nemáte čas čekat. Jaké máte zkušenosti? V čem vidíte výhody a nevýhody obou metod? A co třeba teplota? Jak moc se liší výsledky, když dám bylinky do trouby na nízkou teplotu a delší dobu versus vysokou teplotu na kratší dobu? Odpovědi na tyto otázky by mi velmi pomohly, protože bych chtěla mít doma zásobu voňavých bylinek na vaření i na čaj. Díky moc!