Jak nejlépe skladovat sušenou mátu, aby neztratila aroma?
Když už jsem si sušil mátu, tak teď přemýšlím, jak ji uchovat tak, aby si zachovala to své úžasné aroma. Zkoušel jsem ji dát do sklenice, ale mám pocit, že po pár týdnech už vůbec necítím tu svěží vůni, co měla hned po usušení. Vím, že správné skladování by mělo hrát velkou roli, ale jak na to vlastně? Je lepší mít mátu v celé podobě nebo ji raději drtit? A co teplota a vlhkost, na to asi taky nějak musím dát pozor. Mám ji skladovat na tmavém místě nebo je lepší, když bude na světle? A co plastové nebo skleněné nádoby? Které se podle vás osvědčily víc? Opravdu je důležité mít v místnosti nižší vlhkost, aby se mátě nic nestalo? Jaké máte zkušenosti s uchováním sušených bylinek obecně? Mám strach, že když to udělám špatně, tak všechny ty krásné vůně a chutě prostě zmizí. Snad mi někdo poradí, jak uchovat sušenou mátu co nejlépe, abych si ji mohl užívat ve svých nápojích a pokrmech i několik měsíců po sklizni.