Jak poznám, že jsou usušené bylinky správně uskladněné?
Mám pár bylinek, které jsem si letos na zahradě vypěstoval a teď jsem je usušil. Chtěl bych se zeptat, jak vlastně poznám, že jsou správně uskladněné? Když je dám do sklenice, mám nějak sledovat jejich vůni nebo barvu? A co se týče vlhkosti, jak moc by měly být suché? Slyšel jsem, že pokud jsou příliš vlhké, mohou se zkazit nebo začít plesnivět. Taky mě zajímá, jestli je lepší je skladovat v tmavém místě nebo na světle. Jaké máte zkušenosti s uchováním bylinek jako je bazalka, oregano nebo tymián? Měl jsem s nimi vždycky problém, protože po čase ztratily na chuti a vůni. Je nějaký osvědčený tip na to, jak je skladovat co nejlíp? A co teplota? Mám je mít v pokojové teplotě nebo radši v lednici? Jak poznáte, že už nejsou dobré na použití? Díky za všechny rady a tipy!