Meskalin.cz/Fórum/Vydrží bylinky v papírových sáčcích dlouho?

Vydrží bylinky v papírových sáčcích dlouho?

Zdravím všechny, mám doma spoustu sušených bylinek, které jsem si nasbírala a dala do papírových sáčků. Chtěla bych se zeptat, jestli je to dobrý způsob, jak je uchovávat. Slyšela jsem, že bylinky potřebují nějaké specifické podmínky, aby si udržely svůj aroma a chuť. Myslím si, že papírové sáčky jsou přírodní materiál a možná to je lepší než plast, ale nejsem si jistá, jestli jim to umožní vydržet co nejdéle. Jaké máte zkušenosti s uchováváním bylinek? Měli jste někdo problémy s tím, že by se rychle zkazily nebo ztratily svou sílu? Je to pravda, že pokud jsou v papíru, tak dýchají a tím pádem se zamezí vlhkosti? Mám obavy, že když to takhle nechám, tak mi zmizí veškerá chuť a vůně. Jak dlouho vám bylinky vydržely v papírových sáčcích? Kdybyste měli nějaké tipy na další způsoby uchovávání bylinek, budu moc ráda! Díky moc za rady.

144 slov
1.4 minut čtení
13. 9. 2021
Elena Štěpánková

Papírové sáčky na bylinky jsou fajn, ale není to úplně ideál. Papír sice dýchá, což pomáhá udržet vlhkost na uzdě, ale pokud je to na delší dobu, tak bylinky můžou ztrácet aroma a chuť. Vlhkost a světlo jsou nepřátelé, takže pokud je máš v papíru, snaž se je uchovávat na suchém a tmavém místě. Osobně to dělám tak, že je přendám do sklenic nebo tmavých nádob, když je mám dlouho. Vydrží tak víc než v papírových sáčcích. Takže jestli chceš, aby ti bylinky vydržely co nejdéle, sklenice nebo plechovky by mohly být lepší volba. Mě bylinky v papíru vydržely tak 6 měsíců, pak už to nebylo ono.

107 slov
1.1 minut čtení
2. 8. 2023
Blanka Horálková

Papírové sáčky jsou vlastně docela fajn na uchovávání bylinek. Je pravda, že dýchají a zabraňují vzniku vlhkosti, což je důležité, aby ti bylinky nezplesnivěly. Ale pokud je máš v papíru, tak je potřeba myslet na to, abys je uchovávala na suchém a tmavém místě, jinak rychle ztratí chuť a aroma. Já jsem takhle měla bylinky v sáčcích asi rok a pořád voněly, ale po delší době už to šlo dolů. Kdybys chtěla, zkus třeba sklenice s těsnícím víkem, ty udrží bylinky víc v kondici. Takže papír jo, ale kombinace s něčím pevným jako sklo bude lepší dlouhodobě.

97 slov
1 minut čtení
5. 3. 2023
Daniel Šilhavý
Meskalin.cz/Články/Sušení bylin
Jak správně skladovat usušené byliny pro zachování chuti a aromatuObjevte tajemství, jak správně skladovat usušené byliny, aby si uchovaly svou intenzivní chuť a aroma. Tipy a triky pro optimální podmínky skladování.
1000 slov
10 minut čtení
8. 8. 2021
RNDr. Tomáš Hrubý
Přečíst článek
Podobné otázky