Jak správně sušit bylinky po sklizni?
Mám tu otázku ohledně sušení bylinek, chtěl bych se ujistit, že dělám všechno správně. Sklidil jsem pár bylinek ze zahrádky, mám mátu, bazalku a tymián a teď nevím, jak je nejlépe uskladnit, aby si zachovaly aroma a chuť. Slyšel jsem různé metody – někdo říká, že je dobré je sušit na vzduchu, jiný doporučuje používat sušičku nebo dokonce troubu. Jaký je podle vás nejlepší způsob? Mám bylinky svazovat do malých kytic a pověsit je vzhůru nohama v teplém a suchém místě, nebo se to spíš nevyplatí? A co třeba čas – jak dlouho by měly být bylinky sušené, než jsou připravené k uskladnění? Jaké jsou vaše tipy pro uchování jejich chuti? Je lepší je skladovat v celku nebo je drtit? Rád bych slyšel vaše zkušenosti, protože nechci udělat chybu a přijít tak o všechny ty úžasné chutě, které jsem si s tolik námahou vypěstoval. Díky moc!