Můžu přesadit orchideje, aniž bych ovlivnil jejich kvetení?
Zajímalo by mě, jestli je možné přesadit orchideje, aniž bych tím nějak ovlivnil jejich kvetení. Mám doma několik krásných orchidejí, které kvetou a jsou opravdu úžasné. Ale všimla jsem si, že substrát už vypadá dost opotřebovaně a chci je přesadit do čerstvého média. Jenže se bojím, že když to udělám, tak je to může zaskočit a nakonec přestanou kvést. Jak dlouho trvá, než si orchidej zvykne na nový substrát? Máte někdo zkušenosti s tímto? A co když je přesadím v době, kdy už mají poupata - ovlivní to nějak jejich kvetení? A co se týče kořenů - mám je raději nechat na pokoji, nebo je taky zkrátit? Taky jsem slyšela, že některé druhy orchidejí jsou citlivější na změny prostředí než jiné. Mohli byste mi poradit, jestli existují nějaké speciální tipy nebo triky, jak přesazovat orchideje bez toho, abych narušila jejich kvetení? Vím, že je důležité vybírat správný čas a mít správné nástroje. Ale co když jsem laik a nemám s tím moc zkušeností? Každopádně bych byla vděčná za jakékoliv rady nebo doporučení, které by mi pomohly s tímto procesem.