Jak poznám, že orchidej má málo vody?
Zdravím všechny milovníky rostlin! Nápad mít doma orchidej mě naprosto okouzlil, ale teď, když ji mám, jsem trochu zmatený ohledně toho, jak správně pečovat o její potřeby. Vím, že je důležité najít tu správnou rovnováhu mezi zaléváním a sušením, ale jak vlastně poznám, že moje orchidej má málo vody? Jaké signály mi dá, abych si uvědomil, že je třeba ji zalít? Zaregistroval jsem, že listy mohou začít žloutnout nebo povadnout, ale co to přesně znamená? Mám také pocit, že když substrát uschne příliš rychle, mohla by to být známka nedostatku vláhy. Je možné, že i kořeny orchideje vám mohou napovědět? Zmínil někdo z vás, jak vypadá dobrý stav kořenů a co bych měl hledat? A co se týče zalévání – existuje nějaká technika nebo doporučení ohledně frekvence zalévání? Jak často byste měli orchidce dávat vodu, aby měla dostatek zavlažení, ale zároveň se předešlo hnilobě kořenů? Když už mluvím o kořenech – jak vypadají zdravé kořeny oproti těm, které už jsou na tom špatně? Můžu nějak zjistit, jestli je rostlina podvodně nebo spíš trpí suchostí? Každá rada by byla moc vítaná. Děkuji za vaše zkušenosti!