Jak poznat, jestli jsou moje sesazené rostliny nemocné?
Mám doma pár kaktusů a sukulentů, které jsem nedávno sesadil do nových květináčů, ale teď mám strach, že by mohly být nemocné. Jak mám poznat, že něco není v pořádku? Všiml jsem si, že některé mají na sobě podivné skvrny, jiné začaly žloutnout a dokonce i některé ztrácejí listy. Někde jsem také slyšel, že by mohly mít nějaké škůdce, ale nevím, podle čeho je rozpoznat. Může mi někdo říct, jaké jsou typické příznaky nemocných rostlin? Co bych měl sledovat? Mám se bát, když se mi některé kaktusy zdají měkké nebo se na nich objevují pavučinky? Jak to je s tím kořenovým hnilobou? Jak poznám, zda je rostlina prostě přelita nebo jestli už to není lepší rozseknout a vzít to od začátku? A co když se mi zdá, že má rostlina divný zápach, je to známka nemoci nebo prostě špatného substrátu? Rád bych se dozvěděl víc o tom, jak správně posuzovat zdraví svých rostlin a jak mohu zasáhnout v případě, že si všimnu nějakých změn. Odborníci na pěstování kaktusů a sukulentů by mi určitě pomohli objasnit, co mohu udělat pro to, abych zachoval své rostliny zdravé.