Co dělat, když se listy mé rostliny začínají zasychat?
Mám doma pár exotických rostlin a poslední dobou jsem si všiml, že některé z jejich listů začínají zasychat a vypadají opravdu špatně. Přemýšlel jsem, co by mohlo být příčinou. Může to být nedostatek vody nebo naopak přelití? Před týdnem jsem je přehodnotil, ale protože mám také kaktusy a sukulenty, občas je těžké najít tu správnou rovnováhu. Je možné, že mají příliš málo slunce nebo naopak moc? Zkoušel jsem je přesunout blíž k oknu, ale obávám se, že to mohlo být ještě horší. Také se mi zdá, že substrát v květináči není ideální a možná potřebují přesadit. Co si o tom myslíte? Jaké by mohly být další příčiny toho, že listy zasychají? A co mám vlastně dělat, abych je zachránil? Je nějaký speciální způsob péče o rostliny, které mají takovéto potíže? Mám je stříkat vodou nebo použít nějaký hnojivo? Jsem trochu zoufalý a nevím, kde hledat rady. Opravdu bych chtěl, aby moje rostliny vypadaly zdravě a krásně. Máte někdo podobnou zkušenost? Co jste udělali ve chvíli, kdy začaly listy vaší rostliny zasychat?