Můžou být subtropické rostliny venku v mrazu?
Zdravím všechny milovníky rostlin! Mám takovou otázku ohledně subtropických rostlin a jejich schopnosti přežít venku během zimního období, kdy teploty klesají pod nulu. Zajímalo by mě, jestli je možné nechat subtropické rostliny na zahradě, když přijde mráz, nebo jestli je to pro ně naprosto smrtící. Myslím třeba o nějaké ty krásné palmy nebo citrusy, které bych rád měl na svém dvorku. Vím, že některé rostliny snášejí chlad lépe než jiné, ale jak je to u subtropických druhů? Měly by se chránit nějakými speciálními kryty nebo se musí přemístit do skleníku? Zkoušel jsem najít informace o tom, jak moc mrazuvzdorné jsou tyto rostliny, ale mám z toho docela chaos. Možná máte někdo zkušenosti s pěstováním subtropických rostlin v českých podmínkách? Jaký je váš názor na ochranu těchto rostlin před zimou? A co třeba mulčování nebo další způsoby, jak jim pomoci přečkat mráz? Rád bych se dozvěděl víc a uviděl, co všechno se mi může podařit, když budu mít správné informace a tipy. Díky všem za rady!