Můžu použít běžnou zahradní půdu pro exotické rostliny?
Zajímalo by mě, jestli je možné pěstovat exotické rostliny, jako jsou různé kaktusy nebo sukulenty, v obyčejné zahradní půdě. Slyšel jsem, že některé exotické rostliny mají specifické nároky na půdu a živiny, ale nevím, jak moc je to pravda. Mám zahradu plnou klasické zeminy a přemýšlím, jestli bych ji mohl využít pro pěstování těchto vzácnějších druhů. Zkoušel jsem se podívat na různé recepty na substráty, ale většinou to vypadá docela složitě a já bych chtěl zjistit, jestli to opravdu není možné zjednodušit. Jaká je vlastně struktura půdy, kterou exotické rostliny potřebují? Mám obavy, že moje zahradní půda může být příliš těžká nebo naopak příliš lehká. Navíc, co když by moje rostliny trpěly nedostatkem živin nebo naopak přebytkem? Jak moc důležité je pH půdy pro tyto rostliny? Rád bych se dozvěděl více o tom, co všechno by mohlo ovlivnit úspěšnost jejich pěstování. Takže – můžu to risknout a zasadit je do běžné zahradní půdy, nebo se mám raději snažit sehnat něco speciálního? Díky za každou radu!