Je potřeba kaktusy po přesazení zalévat hned?
Když jsem nedávno přesazoval své milované kaktusy, začal jsem se zamýšlet nad tím, jak správně pokračovat v jejich péči. Je jasné, že přesazení je pro tyto rostliny stresující zážitek a chtěl bych se ujistit, že jim poskytnu tu nejlepší péči. Ale co se týče zalévání? Mám pocit, že když je dám do nové půdy, musím je hned zalít, abych je podpořil v adaptaci. Na druhou stranu jsem slyšel, že by se nemělo zalévat ihned po přesazení, protože kořeny potřebují nějaký čas na regeneraci a přizpůsobení se novému prostředí. Takže co je vlastně správně? Je lepší počkat pár dní, než začnu s pravidelným zaléváním? Jak dlouho bych měl čekat, než se ujistím, že kaktus není v šoku z přesazení? A co když mám kaktusy různých druhů? Platí pro ně stejná pravidla? Jsem si vědom, že každý druh má jiné potřeby, ale je možné říct něco obecného o tom, jak správně postupovat? Nechci zbytečně poškodit své krásné rostlinky nebo je vystavit riziku hniloby. Jaké máte zkušenosti s touto situací? Jak to děláte vy? Čekáte před zaléváním po přesazení nebo rizikujete a zaléváte hned? Rád bych slyšel názory ostatních pěstitelů.