Proč se mi sukulenty stále zapařují?
V poslední době jsem se dostal do situace, kdy mi mé sukulenty začaly doslova zapařovat a nevím, co s tím. Předtím jsem si myslel, že jsem je měl pod kontrolou, ale teď to vypadá jako malá katastrofa. Mám jich několik druhů – od klasických kaktusů přes krásné agávy až po různé typy aloe. Všechny jsem je dal na slunné místo, protože jsem slyšel, že sukulenty mají rády světlo. Ale co se děje? Každé ráno najdu na listech kapky vody, jako by byly ve skleníku. A to i přesto, že je doma celkem sucho a topení běží. Zkoušel jsem je zalévat málo a dokonce i zredukovat vlhkost vzduchu, ale nic nepomáhá. Je možné, že by to mohlo být něco s půdou? Použil jsem směs pro sukulenty a kaktusy, ale možná to není dost propustné? A co ventilace? Mám otevřít okno, nebo je to riskantní? Také jsem slyšel o tom, že některé rostliny vylučují více vody než jiné – je možné, že mám prostě příliš 'vodnaté' sukulenty? Je tu někdo, kdo by mohl poradit nebo měl podobný problém? Co děláte vy pro to, abyste předešli zapařování sukulentů? Opravdu nevím, co dalšího vyzkoušet a obávám se o své rostliny. Díky za každou radu!