Jaké světlo potřebují kaktusy?
Zdravím všechny nadšence do kaktusů a sukulentů! Mám dotaz ohledně osvětlení pro naše trpasličí krásky. Zjistil jsem, že kaktusy jsou docela specifické, co se týče světelných podmínek, ale upřímně, nevím si rady, jaké světlo je pro ně vlastně to pravé. Četl jsem, že potřebují hodně slunce, ale jak moc je to hodně? Mám je mít umístěné na okenním parapetu, kde svítí slunce celý den, nebo by se měly trochu stínit během těch nejteplejších hodin? A co třeba v zimě? Je jasné, že s příchodem chladných měsíců se sluníčko schovává víc a víc, tak jak to pak s nimi mám udělat? Našel jsem několik různých názorů, někteří lidé tvrdí, že umělé osvětlení je dobrá volba, když slunce chybí, ale já se bojím, aby to kaktusům neublížilo. Jaké lampy byste doporučili a jak dlouho je svítit? Hlavně bych chtěl vědět, jestli existují nějaké konkrétní značky nebo typy světel, které jsou lepší než jiné pro naše zelené kamarády. Takže pokud máte nějaké tipy nebo zkušenosti s osvětlením kaktusů, budu moc rád za každou radu! Děkuju!