Co potřebuje kaktus v chladnějším počasí?
Mám doma pár kaktusů, které jsem si zamiloval, a teď, když se blíží zima, tak přemýšlím, co s nimi vlastně mám dělat. Vím, že kaktusy jsou zvyklé na horké a slunečné podmínky, ale co se stane, když teploty začnou klesat? Je jasné, že nemůžu jen tak nechat všechny venku na mrazu, ale co by vlastně potřebovaly, aby přežily v tom chladnějším počasí? Jak moc musím hlídat vlhkost půdy, když už je venku zima? A co světlo? Mám je raději přenést dovnitř a jaké místo by pro ně bylo nejlepší? Taky jsem slyšel, že někteří lidé kaktusy v zimě vůbec nezalévají – je to pravda? Co když mají spící období? Jak dlouho to trvá a jak to ovlivňuje péči o ně? Rád bych se dozvěděl víc o tom, jak jim můžu zajistit ideální podmínky během těch chladnějších měsíců, abych je měl krásné a zdravé i na jaře. Co třeba hnojení v zimě? Má smysl hnojit, nebo je lepší počkat až do jara? Jaké konkrétní druhy kaktusů jsou nejodolnější vůči chladu a co se s nimi stane, když je vystavím příliš nízkým teplotám? Odpovědi na tyto otázky by mi opravdu pomohly.