Mohu pěstovat kaktusy venku, když žiju v deštivém podnebí?
Zajímá mě, jestli je možné pěstovat kaktusy venku, když žiju v oblasti, kde prší téměř pořád a klima je spíš vlhké než suché. Mám pár kaktusů, které bych rád vystavil na zahradě, ale mám obavy z toho, jak by reagovaly na takové podmínky. Vím, že kaktusy obvykle milují sluneční světlo a sucho, ale co když je to naopak? Jak moc by jim vadilo, kdyby byla půda často mokrá? Co se stane s kořeny, pokud jsou příliš dlouho ve vlhku? A co jejich schopnost přizpůsobit se? Slyšel jsem o nějakých druzích, které by mohly zvládnout více vlhkosti, ale nejsem si jistý, jestli to platí i pro ty moje. Je lepší je pěstovat v květináčích a mít je pod střechou nebo nějakým způsobem chránit před deštěm? Existují nějaké techniky nebo tipy, jak zabezpečit kaktusy v deštivém podnebí? Nebo bych měl raději zvolit něco jiného, co je více odolné proti vlhku? Rád bych slyšel názory a zkušenosti ostatních pěstitelů, kteří se třeba s podobnou situací setkali. Jaké máte doporučení ohledně péče o kaktusy v takovýchto podmínkách?