Proč moje kaktusy chřadnou a mají žluté listy?
Mám pár kaktusů, které jsem si pořídil před nějakým časem, a teď začínají vypadat dost špatně. Všiml jsem si, že mají žluté listy, což mě opravdu znepokojuje. Nemám s pěstováním kaktusů moc zkušeností, ale věděl jsem, že jsou to docela odolné rostliny, takže jsem nečekal, že bych se s něčím takovým potýkal. Přemýšlím, jestli to může být způsobeno špatnou zálivkou, protože je zalévám jen občas. Četl jsem, že kaktusy nemají rády přemokření, ale teď mám strach, že je to možná naopak a že jim naopak schází vody. Nebo by to mohlo být něco jiného? Možná hnojivo? Když jsem je kupoval, říkali mi, že není potřeba hnojit tak často jako u jiných rostlin, ale teď si nejsem jistý. A co sluneční světlo? Mám je na okně, kde svítí slunce většinu dne, ale bojím se, že by mohly mít příliš mnoho sluníčka nebo naopak málo. Jak poznám, co jim vlastně chybí? Někde jsem četl, že žluté listy mohou také znamenat nějakou nemoc nebo škůdce. Chápu, že se o ně musím lépe starat, ale co vlastně dělat jako první krok? Mohl by mi někdo poradit? Co mám dělat dál a jak mám své kaktusy zachránit?