Proč se moje kaktusy netvoří nové výhony?
Mám doma pár kaktusů, které jsem si pořídil před nějakým časem a hodně jsem se těšil, že za chvíli začnou růst a dělat mi radost novými výhony. Jenže už je to nějaký čas a oni se vůbec nehnou. Zatímco ostatní rostliny kolem mě krásně prosperují a některé dokonce květou, moje kaktusy vypadají pořád stejně. Mám pocit, že něco dělám špatně. Možná to může být tím, že jsem je v minulosti přesadil a od té doby se nezvyknou? Nevim, jestli by mělo smysl je ještě jednou přesazovat nebo jestli by to mohlo být způsobené nedostatkem slunečního světla? Taky jsem slyšel, že kaktusy potřebují specifickou půdu a možná jsem vybral tu špatnou, ale nevím přesně, co by mělo být v té správné směsi pro kaktusy. Jak to vlastně je s jejich zálivkou? Kdybych je zaléval příliš často nebo naopak moc málo, mohlo by to mít vliv na jejich růst? Zajímá mě i to, zda by měly dostávat nějaké živiny nebo hnojivo, protože se mi zdá, že bych měl něco udělat pro to, aby se rozrostly. Můžete prosím poradit, co přesně bych měl udělat, nebo na co si dát pozor? Je to normální, že se nové výhony netvoří nebo by mě to mělo znepokojovat? Předem díky za jakékoliv tipy a rady!