Jak se zbavit škůdců na kaktusech bez chemie?
Mám doma pár kaktusů, které jsem si pořídil nedávno, ale teď mám pocit, že se mi na nich objevují nějaké škůdci. Nejdřív jsem si myslel, že je to jen prach nebo něco podobného, ale když jsem se podíval blíž, tak jsem si všiml, že na některých kaktusech jsou malé bílé tečky a dokonce i nějaké hnědé skvrny. Nechci na ně dávat žádné chemické postřiky, protože bych rád udržel svoje rostlinky v co nejlepší kondici a navíc mám strach, že bych jim mohl ublížit. Hledal jsem různé rady na internetu a narazil jsem na několik tipů, ale nejsem si jistý, co je skutečně efektivní a bezpečné. Měly by se škůdci odstranit ručně nebo existují nějaké přírodní prostředky, které by mohly pomoct? Napadlo mě zkusit třeba mýdlový roztok nebo ocet, ale zase nevím, jestli to nebude kaktusům škodit. Jaké máte zkušenosti s přírodními metodami? Jak dlouho by měly být kaktusy léčeny tímto způsobem a co všechno bych měl mít na paměti při aplikaci těchto metod? Vím, že kaktusy potřebují specifickou péči a nechci je zbytečně stresovat nebo poškodit. Takže pokud někdo máte osvědčené rady nebo tipy na to, jak účinně zlikvidovat škůdce na kaktusech bez použití chemie, budu za to moc vděčný.