Jak poznat, jestli je kaktus pře zalitý nebo naopak suchý?
Zdravím všechny milovníky kaktusů a sukulentů! Mám na srdci otázku, která mě trápí už nějakou dobu. Když se dívám na svého kaktusíka, mám pocit, že mu není úplně dobře. Jenže vůbec nevím, jestli je to tím, že ho zalévám moc, nebo naopak málo. Na internetu jsem četl různá doporučení a názory, ale pořád se mi to plete. Jak vlastně poznat, jestli je kaktus pře zalitý? Všiml jsem si, že některé z jeho spojených listů začínají být jakoby měkké a takové žluté. Mohlo by to být známkou toho, že jeho kořeny trpí přemokřením? A co když je naopak příliš suchý? Jaké znaky bych měl hledat? Když má kaktus málo vody, může to vypadat třeba tak, že se začne kroutit nebo ztrácí barvu? A co teď s tím? Jak správně zjistit potřebu zalévání? Mám vyzkoušet například vložit prst do půdy a posoudit, jak vlhká je? Nebo se mám řídit podle nějakého rozvrhu? Jak často vlastně zalévat kaktusy? Rád bych věděl i to, jestli existují nějaké konkrétní tipy na péči o různé druhy kaktusů a jaké by měly být ideální podmínky pro jejich pěstování. Bude skvělé slyšet vaše zkušenosti a rady ohledně tohohle tématu!