Jak často zalévat kaktusy doma?
Když jsem začal pěstovat kaktusy, byl jsem nadšený, ale zároveň dost zmatený, co se týče jejich zavlažování. Mám doma několik druhů kaktusů a každý z nich vypadá trochu jinak, a tak se ptám, jak často vlastně zalévat kaktusy, aby byly zdravé a krásné? Někteří říkají, že je lepší je nechat trochu vyschnout mezi zaléváním, ale jak moc je to myšleno? Jak dlouho by mělo trvat, než je zase poliju? A co když jsou v zimě, kdy mají kaktusy klidový režim? Jak to ovlivňuje jejich potřebu vody? Mám se řídit tím, co říká návod na pěstování, nebo bych měl spíš sledovat vzhled rostliny? Viděl jsem už i rady ohledně použití speciálních substrátů, které lépe zadržují vodu nebo naopak odvádějí vlhkost. Kdybych měl vzít v úvahu i faktory jako teplota v bytě nebo intenzita slunečního světla, jak by to změnilo moje zavlažovací schéma? Možná by mi pomohlo i vědět, kdy je nejlepší čas na zalévání – je lepší to dělat ráno nebo večer? A co se stane, když kaktus přeliji? Jaké jsou příznaky toho, že potřebuje více vody nebo naopak, že už má vody dost? Rád bych slyšel názory ostatních pěstitelů a jakou mají zkušenost s péčí o tyto úžasné rostliny.