Meskalin.cz/Fórum/Jaké hnojivo použít pro teplomilné rostliny?

Jaké hnojivo použít pro teplomilné rostliny?

Zdravím všechny nadšence do pěstování exotických rostlin! Mám otázku ohledně hnojení teplomilných rostlin, které se chystám pěstovat. Rád bych věděl, jaké konkrétní hnojivo je nejlepší pro rostliny, které milují teplo. Mám na mysli například kaktusy, sukulenty a další podobné druhy, které vyžadují specifickou péči v závislosti na počasí. Rád bych se dozvěděl, jestli existují nějaké osvědčené přípravky nebo značky, které byste doporučili. Zajímalo by mě také, jestli je lepší používat tekutá hnojiva nebo granulovaná a jak často bych měl hnojit? Navíc by mě zajímalo, jestli je třeba brát v úvahu i roční období, nebo jestli bych měl hnojit celý rok stejně. Mám pocit, že správné hnojení je klíčové pro zdravý růst těchto krásných rostlin a chtěl bych se ujistit, že jim dávám to nejlepší. Takže pokud máte nějaké tipy a rady, budu vám velmi vděčný! Děkuju moc!

137 slov
1.4 minut čtení
11. 6. 2024
Monika Poláková

Pro teplomilné rostliny jako kaktusy a sukulenty je fajn používat hnojiva s nízkým obsahem dusíku, protože tyhle rostliny moc dusíku nepotřebují. Oproti tomu fosfor a draslík jsou pro ně důležitý. Tekutá hnojiva jsou super, protože se rychle vstřebávají, ale pokud máš radši granulovaná, tak taky ok. Hnojení stačí dělat tak jednou za měsíc během vegetační sezóny, což je jaro a léto. V zimě je většina těchto rostlin v klidu, takže hnojit nepotřebují. Co se značek týče, můžeš zkusit něco od firmy Substral nebo třeba Neudorff. Je dobrý se řídit pokyny na obalu, abys to s hnojením nepřehnal. Přizpůsob si to podle toho, jak se rostliny vyvíjejí.

106 slov
1.1 minut čtení
21. 1. 2025
Robert Vyskočil

Pro teplomilné rostliny jako kaktusy a sukulenty doporučuji používat speciální hnojiva pro kaktusy. Můžeš zkusit třeba hnojiva od značek jako je Biogold nebo Substral, obvykle mají dobré složení. Tekutá hnojiva jsou fajn, protože se dají snadno naředit a aplikovat, ale granulovaná jsou taky ok, protože je nemusíš tak často dodávat. Hnojit bys měl většinou jen během vegetačního období, což je jaro a léto, v zimě to většinou rostliny nepotřebují, tak bych to klidně omezil. Měj na paměti, že míra hnojení záleží na druhu rostliny, takže vždycky je dobrý podívat se na konkrétní doporučení pro tu kterou rostlinku. Držím palce s pěstováním!

101 slov
1 minut čtení
19. 10. 2024
Jitka Musilová
Meskalin.cz/Články/Teplomilné rostliny
Jak správně pěstovat teplomilné rostliny v domácnosti? Praktické tipy a trikyObjevte, jak úspěšně pěstovat teplomilné rostliny v interiéru. Získejte praktické tipy a triky pro optimální péči o rostliny vyžadující vyšší teploty.
1000 slov
10 minut čtení
18. 12. 2023
Mgr. Petr Novotný
Přečíst článek
Podobné otázky