Jak pěstovat exotické rostliny v bytě?
Mám takovou otázku ohledně pěstování exotických rostlin v bytě. Vždycky mě fascinovaly kaktusy a různé sukulenty, ale nevím, jak na to. Jaké jsou vlastně nejlepší druhy, které se dají pěstovat uvnitř? Je pravda, že některé z nich potřebují hodně slunce, zatímco jiné se spokojí s málem? Jak bych měl správně zalévat tyto rostlinky, abych je neudusil nebo naopak nespálil? A co se týče půdy, potřebuju nějakou speciální směs nebo stačí obyčejná zemina z květinářství? Vím, že některé rostliny jsou citlivé na vlhkost vzduchu, takže jak to vyřešit v bytech, kde je topení a občas i sucho? Zajímá mě také, jestli je dobré používat hnojivo a kdy ho přidávat. Umíte mi poradit, jestli je lepší použít tekuté hnojivo nebo granule? Mám také obavy z škůdců – jak poznám, že moje rostliny napadly nějaké parazity, a co s tím pak dělat? A nakonec, je nějaký speciální postup pro přesazování těchto rostlin, aby to pro ně bylo co nejméně stresující? Vím, že každá rostlina má své specifické požadavky, ale budu rád za jakékoli rady a tipy. Takže pokud máte zkušenosti s pěstováním exotických rostlin v bytě, prosím podělte se o svoje znalosti.