Meskalin.cz/Fórum/Můžu dát sukulenty do sprchy, aby se zalily?

Můžu dát sukulenty do sprchy, aby se zalily?

Zdravím všechny pěstitelé sukulentů a milovníci rostlin! Mám takový dotaz ohledně péče o mé malé zelené poklady. Poslední dobou přemýšlím, jak nejlépe zalévat své sukulenty, protože jsem slyšel, že zalévání může být dost důležité pro jejich zdraví a růst. Moje sukulenty jsou teď v květináčích na okenním parapetu, ale někdy je dost těžké je pořádně zalít, když chci mít jistotu, že nedostanou příliš vody nebo naopak. Tak mě napadlo, co kdybych je vzal do sprchy? Mohlo by to fungovat? Myslíte si, že by to bylo dobré řešení? Když je dám do sprchy, voda by snad mohla lépe proniknout ke kořenům a zároveň bych se vyhnul přelévání. Ale mám strach, že by jim mohlo vadit přímé proudění vody nebo změna prostředí. Zároveň bych rád věděl, jestli nejsou citlivé na vlhkost vzduchu, když jsou v koupelně. Mám obavy z toho, že by mohla být příliš vlhká atmosféra a to by jim nemuselo vyhovovat. Děkuji za rady a názory! Jak to vidíte vy? Měli jste někdo zkušenosti s tímto způsobem zalévání sukulentů?

169 slov
1.7 minut čtení
23. 10. 2023
Vladimír Kraus

Jo, sprcha může bejt dobrej nápad! Sukulenty milujou, když se pořádně zalijou, ale jak říkáš, nesmíš to přehnat. Doporučuji je tam vzít, ale dej bacha na proud vody. Můžeš je třeba na chvíli položit pod sprchu a nechat vodu mírně kapat. Určitě nezapomeň, že po zalití je dobrý je nechat okapat, aby se voda nedržela v květináči. Co se týče vlhkosti vzduchu v koupelně, většina sukulentů nemá ráda vysokou vlhkost, takže pokud máš v koupelně pár rostlin, mohlo by to být riziko. Ale jednorázové zalití v sprše podle mě neuškodí. Zkus to a uvidíš, jak budou reagovat! Hlavně to nepřeháněj a sleduj je po tom. Držím palce!

107 slov
1.1 minut čtení
12. 10. 2024
Jan Vacek

Hele, to je zajímavý nápad vzít sukulenty do sprchy. Určitě je to lepší než je přelívat, protože v sprše můžeš mít větší kontrolu nad tím, kolik vody dostanou. Jen dej pozor na to, aby na ně netekla přímo silná voda, aby se jim nedostala voda do listů – to by mohlo vést k hnilobě. Co se týče vlhkosti, sprcha může být trochu problém, pokud tam budeš mít moc páry a vysokou vlhkost. Sukulenty obecně snesou sušší vzduch víc než vlhký. Zkus je po zalití vrátit na parapet, kde budou mít víc světla a suchého vzduchu. Takže jo, může to fungovat, ale sleduj je po zalití a uvidíš, jak se jim bude dařit.

112 slov
1.1 minut čtení
6. 6. 2024
Anna Vyskočilová
Meskalin.cz/Články/Sukulenty indoor
Jak správně zalévat sukulenty v interiéru? Praktické tipy a triky pro optimální zavlažováníPraktické rady a triky pro správné zavlažování sukulentů, aby se vyhnuli hnilobě kořenů a prosperovali v interiéru.
1000 slov
10 minut čtení
3. 5. 2022
Bc. Martina Zelenková
Přečíst článek
Podobné otázky