Zalévat ráno nebo večer?
Zdravím všechny nadšence do rostlin! Mám takovou otázku ohledně zalévání našich milovaných kaktusů a sukulentů. Vždycky jsem slyšel, že je dobré zalévat buď ráno, nebo večer, ale nikdy jsem si nebyl úplně jistý, co je lepší. Když zalévám ráno, tak se mi zdá, že rostliny hned vstřebávají vodu a začínají hezky růst, ale na druhou stranu, když je venku horko, tak se možná voda rychle odpaří a vlastně to moc nepomůže. Naproti tomu večer, když už je chladněji a vzduch je vlhčí, to vypadá jako skvělá doba pro zalévání, aby se kořeny nasákly přes noc. Ale zase se bojím, jestli jim to nepřivodí nějaké plísně nebo jiné problémy, když budou mít vlhko příliš dlouho před spaním. Jak to vidíte vy? Co preferujete? Jaké máte zkušenosti s časem zalévání? Zajímalo by mě třeba i to, jestli se liší potřeby různých druhů rostlin – jestli některé kaktusy nebo sukulenty potřebují víc vody ráno a jiné zase večer. A co třeba vliv počasí? Když prší celý den, máme vůbec zalévat? Takže co myslíte? Kdy je nejlepší čas na to, abychom našim rostlinám dopřáli kvalitní zálivku?