Kdy mám přesadit své sukulenty?
Přemýšlím o tom, kdy je ten správný čas na přesazení mých sukulentů. Mám jich doma víc a někteří z nich už mi připadají, že by potřebovali víc místa. Občas se mi zdá, že kořeny už trčí ven z květináče, ale nejsem si jistý, jestli je to důvod k tomu, abych je hned přesazoval. Zajímá mě, jestli existují nějaké jasné signály, podle kterých bych měl poznat, že je čas na změnu květináče a čerstvou zeminu. Jak často se to vůbec dělá? Vím, že některé rostliny mají rády být v malém prostoru, takže nevím, jestli je dobré je nutit do většího květináče. A co se týče ročního období? Je lepší přesazovat na jaře nebo na podzim? Odpovědi na tyto otázky by mi opravdu pomohly, protože nechci své sukulenty zbytečně stresovat nebo jim ublížit. Vím, že péče o sukulenty může být náročná, a tak bych chtěl mít jistotu, že dělám vše správně. Také by mě zajímalo, jakou zeminu použít při přesazování a jestli mám nějakým způsobem upravit zalévání po tomto procesu. Máte někdo zkušenosti s tímto tématem? Jaké jsou vaše tipy a rady?