Kdy mám přesazovat kaktusy po výsevu?
Zajímalo by mě, kdy je ten správný čas na přesazení kaktusů, které jsem vyseval? Myslím, že jsem je zasel před několika týdny a teď už vypadá, že začínají být trochu stísněné v tom malém květináči. Ale nejsem si jistý, jestli je už čas je přesadit nebo jestli bych měl ještě chvíli počkat. Jak poznám, že už jsou dost velké na to, abych je přesadil do většího květináče? Viděl jsem, že někteří lidé říkají, že by se měly přesazovat, když mají alespoň několik malých trnů, ale co když je to ještě moc brzy? Je lepší počkat, než je přesadím a riskovat, že je poškodím? A co substrát? Jaký typ zeminy bych měl použít při přesazení mladých kaktusů? Je třeba je nějak speciálně zalévat po přesazení nebo jim dáváte čas, aby se usadily? Rád bych věděl i to, jak často bych měl kontrolovat, jestli už potřebují nový květináč. Mám z toho trochu strach, protože nechci udělat chybu a přijít o své malé rostlinky. Také mě zajímá, jestli existují nějaké speciální techniky nebo triky, jak při tom přesazování postupovat, abych minimalizoval stres pro rostliny. Děkuji za jakékoli rady a tipy!