Jak poznám, že sazenice jsou připravené na přesazení?
Přemýšlím, jak vlastně poznat, kdy je ten správný okamžik na přesazení sazenic. Mám pár kaktusů a sukulentů, které jsem vypěstoval, a teď už vypadají docela silně, ale nejsem si jistý, jestli je to dost na to, abych je přesadil do větších květináčů. Tak se chci zeptat, jestli existují nějaké konkrétní znaky nebo tipy, podle kterých bych mohl určit, zda jsou připravené na tento krok. Vím, že je důležité mít na paměti jejich velikost, kořeny a celkový vzhled, ale co vlastně hledat? Jak hluboko by měly být kořeny v původním květináči? A co dostatečné množství listů nebo výhonky? Když je vezmu do ruky, tak se mi zdá, že jsou ještě křehké. Mohlo by to znamenat, že ještě potřebují čas? Zajímalo by mě také, jestli máte nějaké zkušenosti s tím, jak dlouho by měly být v původní nádobě před tím, než je vezmu ven. Určitě se snažím dodržet správné postupy pěstování a rád bych měl zdravé rostliny. Takže pokud máte nějaké rady nebo doporučení ohledně tohohle procesu a co všechno vzít v úvahu při přesazování sazenic, budu moc vděčný!