Mám stonkovou hnilobu - co na to použít přírodně?
Narazil jsem na problém, který mě trápí už nějakou dobu a potřeboval bych poradit. Mám pár kaktusů a sukulentů, které jsem si pořídil, ale teď se zdá, že jeden z nich má stonkovou hnilobu. Nechci používat žádné chemické postřiky nebo přípravky, protože se snažím pěstovat své rostliny co nejpřirozeněji a také kvůli tomu, že mám doma malé děti a zvířata. Přemýšlel jsem, jestli by pomohlo něco jako skořice nebo aktivní uhlí. Slyšel jsem, že skořice má antiseptické účinky, což by mohlo být užitečné. Ale jak přesně bych to měl aplikovat? Mám ji nasypat přímo na postižené místo nebo udělat nějaký roztok? Také jsem četl o různých přírodních olejích, jako je olej z čajovníku, ale nejsem si jistý, jestli je to vhodné pro kaktusy. Jaké další metody byste doporučili? Je dobré rostlinu přesadit do čerstvého substrátu a jaký typ by byl nejlepší? Mám taky obavy o ostatní rostliny v okolí, abych je neinfikoval. Jak poznám, kdy je už pozdě na záchranu? Omlouvám se za tolik otázek, ale opravdu bych rád zachránil své rostliny a předešel dalším problémům s hnilobou. Díky za každou radu!