Jaké hnojivo je nejlepší pro kaktusy?
Když už se dostaneme k pěstování kaktusů, tak si říkám, co je vlastně to nejlepší hnojivo pro ty naše trny. Zkoušela jsem pár různých typů, ale výsledky se dost lišily. Někde jsem četla, že je dobré používat speciální hnojiva určená přímo pro kaktusy, ale nevím, jestli to opravdu funguje, nebo je to jen marketingový trik. Všichni víme, že kaktusy potřebují jinou péči než běžné květiny, ale jak to vlastně s tím hnojením je? Měly by mít víc dusíku nebo spíš fosforu? A co s odstupem mezi hnojením? Jak často? Narazila jsem na informace o tom, že v období vegetačního klidu by se nemělo hnojit vůbec. To mi přijde rozumné, ale co když mám kaktus, který v zimě stále roste? Jaké jsou zkušenosti ostatních pěstitelů? Je nějaký konkrétní produkt, který byste doporučili? Nebo existuje nějaký domácí recept na hnojivo? Mám pocit, že většina lidí neví, jak správně hnojit, a já bych se ráda poučila. Takže jaký je váš tip na to nejlepší hnojivo pro kaktusy? Jaké máte zkušenosti s různými značkami a metodami hnojení? Podělte se o své rady a zkušenosti!