Meskalin.cz/Fórum/Můžu hnojit sukulenty běžným hnojivem?

Můžu hnojit sukulenty běžným hnojivem?

Dobrý den, potřeboval bych poradit ohledně hnojení svých sukulentů. Vždycky jsem měl pocit, že tyto rostliny jsou takové skromné a vlastně si vystačí i bez nějakého speciálního hnojiva. Ale teď jsem narazil na nějaké záznamy o tom, že by se mohly hnojit i běžným hnojivem, které používám na ostatní květiny. Zajímalo by mě, jestli je to dobrý nápad, nebo jestli můžu svým sukulentům spíš ublížit. Slyšel jsem, že některá hnojiva mají příliš mnoho dusíku a to by pro sukulenty nemuselo být ideální. Jaké máte zkušenosti? Mělo by se spíš volit nějaké speciální hnojivo určené přímo pro sukulenty, nebo je možné použít to, co mám doma? A jak často je potřeba je hnojit? Děkuji za jakékoli rady a tipy!

118 slov
1.2 minut čtení
20. 3. 2024
Vladimíra Špačková

Sukulenty fakt nepotřebujou moc hnojiva. Když už se rozhodneš hnojit, tak bych doporučil spíš speciální hnojivo pro sukulenty nebo kaktusy. Běžné hnojivo, co máš na ostatní květiny, může mít příliš vysoký obsah dusíku, což by jim mohlo uškodit. Pokud už chceš použít to, co máš, tak ho ředěj na slabší koncentraci. Hnojit bys měl tak jednou za měsíc během vegetačního období, což je jaro a léto. V zimě je lepší vůbec nehnojit. Rozhodně to chce opatrnost, abys je nepřehnojil.

79 slov
0.8 minut čtení
8. 6. 2024
Jiří Šafařík

Sukulenty fakt nepotřebují moc hnojiva, většinou si vystačí s tím, co mají. Pokud chceš použít běžné hnojivo, tak radši zkus nějaké, co má nižší obsah dusíku a víc fosforu a draslíku. Můžeš to udělat, ale opatrně. Dávkování by mělo být slabší než u normálních rostlin, jinak jim můžeš ublížit. Já bych doporučil spíš speciální hnojivo na sukulenty, to je pro ně lepší. Hnojit bys měl maximálně jednou za měsíc během vegetačního období, což je jaro a léto. Na podzim a v zimě to většinou nechávám úplně. Drž se raději osvědčených postupů a tvé sukulenty ti poděkují.

96 slov
1 minut čtení
4. 10. 2024
Božena Navrátilová
Meskalin.cz/Články/Fertilizační tipy
Výběr hnojiva pro specifické potřeby kaktusů a sukulentůOdkryjte tajemství efektivního hnojení kaktusů a sukulentů. Jak vybrat to správné hnojivo pro vaše rostliny? Naučte se, jak pečovat o své zelené miláč...
1000 slov
10 minut čtení
17. 8. 2022
Mgr. Petr Novotný
Přečíst článek
Podobné otázky