Jak poznám, že sukulenty potřebují hnojivo?
Zdravím všechny milovníky sukulentů! Mám pár dotazů ohledně péče o tyto krásné rostliny a doufám, že mi pomůžete. Takže, jaké znaky nebo signály bych měl sledovat, abych zjistil, že moje sukulenty potřebují hnojivo? Je mi jasné, že to může být individuální podle druhu nebo prostředí, ale zajímají mě obecné tipy. Jaké příznaky by mohly naznačovat nedostatek živin? Může to být změna barvy listů, nebo snad nějaký jiný fyzický projev? Taky jsem slyšel o tom, že pokud rostlina roste pomalu nebo nevykvétá tak, jak bych očekával, může to být známka toho, že potřebuje více živin. Ale je tomu tak vždycky? A co třeba žloutnutí listů nebo jejich opadávání? Jak se to dá odlišit od jiných problémů, jako je třeba přelití? Dále by mě zajímalo, jestli existují nějaké specifické období v roce, kdy je hnojení důležitější než jindy. Jak často vlastně hnojíte vy a jaký hnojivo používáte? Máte nějaké oblíbené tipy na určité druhy hnojiv pro sukulenty? Předem díky za všechny rady a zkušenosti! Každý tip se hodí!