Jak poznám, že můj kaktus je nemocný?
Mám doma pár kaktusů a v poslední době si začínám všímat, že některé z nich vypadají tak nějak divně. Vím, že kaktusy jsou odolné rostliny, ale co když se něco pokazilo? Jak poznám, že můj kaktus je nemocný? Začaly se objevovat drobné skvrny na povrchu, a některé části se zdají být měkké nebo dokonce hnědé. Je to normální, nebo by to mohlo znamenat, že trpí nějakou chorobou? Taky jsem si všiml, že ne všechny kaktusy reagují stejně na slunce – některé se zdají být vybledlé a jiné normální. Může to být známka přepálení? A co kořeny? Jak zjistím, jestli nemá nějakou hnilobu nebo jiný problém? Vím, že potřebuji správnou péči o kaktusy a chci mít jistotu, že jim dávám to nejlepší. Rád bych také věděl, co dělat v případě, že zjistím nějakou nemoc. Mám je oddělovat od ostatních rostlin, nebo stačí jen změnit zálivku a světlo? Jak vůbec poznat začátek onemocnění? Jsou nějaké konkrétní příznaky, které bych měl sledovat pravidelně? Opravdu mě zajímají všechny možné informace o tom, jak udržet kaktusy zdravé a šťastné. Díky moc za tipy!