Proč umírá moje exotická rostlina a co s tím?
Mám doma už nějakou dobu exotickou rostlinu, která vypadala na začátku opravdu skvěle. Objednal jsem si ji z internetového obchodu, protože mě fascinovaly její barvy a tvar. Ale teď je to jiný příběh. Listy začaly žloutnout, některé dokonce opadávají a celkově rostlina vypadá dost sklesle. Zkoušel jsem ji přesazovat, ale situace se nezlepšila. Možná jí vadí příliš mnoho slunečního světla, nebo naopak málo? Mám ji zalévat každý den, nebo ji mám nechat uschnout? Četl jsem, že některé exotické rostliny potřebují speciální substrát, ale netuším, jaký by to měl být. Jak často bych měl hnojit? Něco jsem zaslechl o tom, že by měly mít i určitou vlhkost vzduchu, ale jak to zjistit? Co když má kořeny napadené nějakým škůdcem? Jak poznám, jestli je všechno ještě zachránitelné? Mám vůbec šanci na to, aby se moje rostlina uzdravila? Vím, že existuje spousta faktorů, které mohou ovlivnit zdraví rostliny, ale já už jsem zmatený. Proč se mi tohle děje a co bych měl udělat pro to, abych své exotické rostlině pomohl? Rád bych slyšel vaše názory a rady od lidí, kteří mají s pěstováním takových rostlin zkušenosti.