Jak poznám, že je moje sukulentní rostlina potřeba přesadit?
Mám doma pár sukulentů a vždycky se snažím o ně pečovat co nejlépe, ale teď si nejsem jistý, jestli už je ten správný čas na přesazení. Potřebuji poradit, jak vlastně poznat, že je moje sukulentní rostlina v takovém stavu, že potřebuje nový květináč nebo čerstvou zeminu? Všiml jsem si, že kořeny některých rostlin vyčnívají z dírek na dně květináče, ale nevím, jestli to je ten správný indikátor. Něco jsem četl o tom, že pokud sukulenty začínají růst pomalu nebo dokonce zastavují růst úplně, může to znamenat, že by měly být přesazeny. Je to pravda? A co když už vykvetly? Může to být také známka toho, že potřebují více místa? Také bych chtěl vědět, jestli je důležité zkontrolovat kvalitu půdy – co když je už vyčerpaná? Mám dojem, že moje rostlina vypadá zdravě, ale přesto se bojím, aby jí něco nechybělo. Jaké další znaky bych měl sledovat? Mám také několik různých druhů sukulentů – platí stejné pravidlo pro všechny nebo jsou nějaké specifické potřeby pro určité druhy? Všechno kolem pěstování těchto krásných rostlin mě fascinuje, a tak chci udělat vše pro to, abych jim dopřál tu nejlepší péči. Díky za jakékoli tipy!