Meskalin.cz/Fórum/Tipy na nenáročné sukulenty pro začátečníky?

Tipy na nenáročné sukulenty pro začátečníky?

Přemýšlím o tom, že bych si chtěl domů pořídit nějaké rostlinky, a protože mám poměrně málo zkušeností s pěstováním, zaměřuji se hlavně na sukulenty. Hledám rostliny, které by byly vhodné pro začátečníky, protože se bojím, že bych mohl něco podělat a nepřežily by to. Zajímalo by mě, které sukulenty jsou opravdu nenáročné na péči. Co se týče zalévání a světla, rád bych něco, co moc nevyžaduje. Vím, že někteří lidé doporučují kaktusy, ale jak je to s ostatními sukulenty? Mám v plánu umístit je do okna, ale nevím, jestli to bude pro některé rostliny moc nebo málo světla. Také jsem četl něco o půdních směsích a hnojivech, ale nejsem si jistý, co všechno bych měl koupit. Jaké máte zkušenosti s pěstováním sukulentů jako je například Echeveria nebo Haworthia? Mohli byste mi doporučit i další druhy? Předem díky za všechny tipy a rady!

142 slov
1.4 minut čtení
22. 2. 2024
František Janeček

Sukulenty jsou super volba pro začátečníky, protože opravdu moc nezlobí. Echeveria a Haworthia jsou fajn, ale doporučil bych i třeba Sedum nebo Crassula. Tyhle rostlinky snesou i menší množství světla, ale přímé slunce je fakt potěší. Co se týče zalévání, dej jim napít tak jednou za dva týdny, ať to nepřeháníš. Hlavně dej pozor na to, aby ti kořeny nezapláchnuly. Kup si nějakou speciální půdní směs pro sukulenty, je to dobrý základ. S hnojivem opatrně, stačí jednou za pár měsíců, aby sis nepřehnojil. Jinak, když je dáš k oknu, bude to pro ně ideální. Zkus si pořídit i nějaké mini kaktusy, taky jsou nenáročný. Držím palce!

106 slov
1.1 minut čtení
15. 11. 2023
Eva Štěpánková

Sukulenty jsou fakt super volba pro začátečníky, protože jsou hodně odolné. Echeveria a Haworthia jsou bezva, s tím nejsou velký problémy. Echeveria potřebuje víc světla, takže ji dej k oknu, ale ne na přímý slunce, jinak se spálí. Haworthia snese i míň světla, takže je dobrá do trochu tmavších koutů. Zalévání – radši méně než víc. Pěkně je nech oschnout mezi zaléváním. Co se týče půdy, kup si nějakou speciální na sukulenty a kaktusy, to je nejlepší. Hnojit moc nemusíš, stačí jednou za pár měsíců slabým hnojivem. Další nenáročný sukulenty jsou třeba Sedum nebo Graptopetalum. Všechno to zvládneš! Držím palce.

100 slov
1 minut čtení
7. 9. 2024
Elena Štěpánková
Meskalin.cz/Články/Trendy v botanice
Exotické rostliny pro malebné interiéry: Co byste měli vědět?Objevte fascinující svět exotických rostlin a naučte se, jak je začlenit do vašeho interiéru s přehledem současných trendů a užitečnými tipy pro údržb...
1000 slov
10 minut čtení
28. 7. 2023
Ing. Jana Květinová, Ph.D.
Přečíst článek
Podobné otázky