Proč mi kaktusy zhnědnou a co s tím dělat?
Nedávno jsem si všiml, že moje kaktusy začínají mít podivnou hnědou barvu a jsem z toho dost nervózní. Mám několik různých druhů, které jsem si pořídil docela nedávno a doufal jsem, že je budu mít v dobré kondici. Zatímco některé z nich se zdály být v pořádku, jiné se začaly měnit, jako by je něco trápilo. Nejdřív jsem si myslel, že možná dostávají moc slunce, protože je mám na okně, ale pak jsem si říkal, že to není možné, když jsou přece kaktusy zvyklé na slunné prostředí. Ale co když to není jen slunce? Mohlo by to být něco s vodou? Přehnal jsem to s zaléváním? Zjistil jsem, že některé kaktusy mohou mít problémy se suchým vzduchem nebo dokonce s tím, jakou půdu používám. Možná by mě zajímalo, jestli to může být známka nějaké nemoci nebo parazita? Jestli někdo ví, co by mohlo způsobovat tuto hnědou barvu a co se s tím dá dělat, byl bych moc vděčný za rady. Jak správně ošetřit kaktusy, aby se mi nepoškodily ještě víc? Mám je přesunout jinam nebo změnit zalévání? Co vlastně pomůže obnovit jejich zdraví a barvu? Díky moc za pomoc.