Jak se rozmnožují kaktusy a sukulenty doma?
V poslední době jsem si oblíbila pěstování kaktusů a sukulentů a chtěla bych se dozvědět více o tom, jak je vlastně možné je rozmnožovat doma. Zajímalo by mě, jestli je lepší použít semena nebo řízky a jaký způsob je pro začátečníka nejjednodušší. Slyšela jsem, že některé druhy kaktusů se dají snadno množit pomocí odřezků, ale nejsem si jistá, jestli to platí i pro všechny druhy. Jakým způsobem by se měly řízky připravit, aby dobře zakořenily? A co hnojení, je potřeba nějak speciální hnojivo během růstového období? Také by mě zajímalo, jak dlouho obvykle trvá, než vyklíčí semena a jestli existují nějaké tipy na urychlení tohoto procesu. Myslím, že bych chtěla zkusit obojí – jak množení ze semen, tak i z řízků. Ještě jsem slyšela o tom, že existují i další metody jako je třeba dělení trsů u některých sukulentů. Jak to vlastně funguje? Co dalšího bych měla mít na paměti při rozmnožování těchto rostlin? Budu vděčná za jakékoli rady nebo zkušenosti, které mi pomohou uspět v mých pěstovatelských pokusech.