Meskalin.cz/Fórum/Jak často mám hnojit kaktusy a sukulenty?

Jak často mám hnojit kaktusy a sukulenty?

Zdravím všechny fanoušky kaktusů a sukulentů! Chtěl bych se zeptat, jak často byste doporučili hnojit tyto úžasné rostliny. Mám pár kaktusů a také několik sukulentů a chci mít jistotu, že jim dávám to nejlepší. Vím, že každá rostlina má jiné potřeby, ale není mi úplně jasné, jak to s hnojením vlastně funguje. Měli byste hnojit během celého roku nebo je lepší se zaměřit jen na jaro a léto? Jaké hnojivo byste doporučili, aby rostliny měly dostatek živin? Slyšel jsem něco o tekutých hnojivech i o granulech, ale nevím, co je pro kaktusy a sukulenty vhodnější. A co se týká dávkování – máme je hnojit častěji v období růstu nebo stačí méně častěji? Jaké jsou vaše zkušenosti s tímto tématem? Rád bych slyšel tipy od zkušenějších pěstitelů, abych se vyhnul nějakým chybám. Díky předem za rady!

135 slov
1.4 minut čtení
28. 10. 2024
Miroslav Klíma

Hnojení kaktusů a sukulentů je docela jednoduchý, když se do toho dostaneš. Obecně platí, že bys měl hnojit hlavně na jaře a v létě, když rostliny aktivně rostou. Na podzim a v zimě je lepší hnojení vynechat, protože v té době většinou odpočívají. Co se týče hnojiv, doporučuju používat speciální hnojivo pro kaktusy a sukulenty. Můžeš zvolit buď tekuté hnojivo, které snadno naředíš s vodou, nebo granule, které se dají nasypat do substrátu. Dávkování záleží na hnojivu, ale obecně se doporučuje hnojit jednou za měsíc během vegetačního období. Ale pozor – radši méně než více, aby nedošlo k spálení kořenů. Takže jak říkám, jaro a léto, jednou za měsíc a dávat pozor na koncentraci. Snad ti to pomůže!

118 slov
1.2 minut čtení
30. 12. 2024
Eva Sýkorová

Hnojení kaktusů a sukulentů je docela jednoduchý proces, většinou se doporučuje hnojit jen během vegetačního období, což je jaro a léto. V zimě je většina těchto rostlin v klidovém stavu, takže hnojení je zbytečné. Co se týče hnojiv, tak já osobně preferuju tekutá hnojiva určená přímo pro kaktusy a sukulenty, protože se lépe vstřebávají. Granulovaná hnojiva jsou taky v pohodě, ale můžeš mít problém s dávkováním. Dávkování záleží na konkrétním produktu, stačí se řídit pokyny na obalu. Obecně bych řekl, že jednou za měsíc v období růstu je ideální. Příliš živin může kaktusy spálit, takže radši míň než víc. Doufám, že to pomůže!

103 slov
1 minut čtení
31. 12. 2024
Viktor Pech
Meskalin.cz/Články/Tekutá strava
Účinnost kapalných hnojiv pro kaktusy a sukulenty: Jak na správný růst a zdraví vašich rostlinZajímavý pohled na účinnost kapalných hnojiv pro kaktusy a sukulenty, jak ovlivňují jejich růst a zdraví v různých pěstebních podmínkách.
1000 slov
10 minut čtení
18. 9. 2024
Ing. David Kořínský
Přečíst článek
Podobné otázky