Jak poznám, že moje rostliny potřebují více živin?
Ráda bych se vás zeptala na něco ohledně mých rostlin, konkrétně, jak poznat, že by potřebovaly víc živin. Mám doma pár kaktusů a sukulentů, které se snažím pěstovat, ale už nějakou dobu mám pocit, že něco není v pořádku. Některé z nich jakoby zpomalily růst, a to i přesto, že jsem je pravidelně zalévala a dávám jim dostatek slunečního světla. Přemýšlím, jestli by to mohlo souviset s nedostatkem hnojiva nebo živin, ale nevím přesně, jak to zjistit. Existují nějaké konkrétní znaky nebo symptomy, které by mi mohly napovědět? Například, co když začnou mít žluté nebo hnědé skvrny na listech? Je to známka nedostatku živin nebo spíš přehnojení? A co u květů? Když nekvetou tak často jako dříve, může to být taky příznak toho, že jim něco chybí? Hledala jsem informace online, ale je jich tolik a někdy je to trochu matoucí. Měla bych zkusit nějaké speciální hnojivo pro kaktusy nebo sukulenty? Jak často je nejlepší hnojit a v jakých obdobích roku? A co třeba složení hnojiv? Je lepší používat organická hnojiva nebo syntetická? Budu moc ráda za vaše zkušenosti a rady ohledně tohohle tématu. Děkuju!