Jaký typ kapalného hnojiva je nejlepší pro moje rostliny?
Mám pár exotických rostlin, kaktusů a sukulentů a už nějakou dobu přemýšlím o tom, jaký typ kapalného hnojiva by byl pro ně nejlepší. Je mi jasné, že každá rostlina má své specifické potřeby, ale ráda bych se dozvěděla víc o tom, co vlastně hledat v tekutých hnojivech. Rozhoduju se mezi několika variantami, ale nejsem si jistá, co by mohlo být nejefektivnější. Zajímalo by mě, jestli jsou lepší organická hnojiva nebo ta chemická? A co se týče poměru živin, jaký by měl být pro kaktusy a sukulenty? Myslím, že nemám dostatek zkušeností k tomu, abych si mohla sama zvolit to správné hnojivo. Také by mě zajímalo, jak často bych měla hnojit – je to jednou za měsíc nebo častěji? A nesmím zapomenout na otázku ohledně ředění hnojiva, kolik vody bych měla přidat? Určitě se mezi vámi najdou lidé, kteří mají s pěstováním takových rostlin zkušenosti, proto bych uvítala jakékoli tipy a rady. Jaké značky jsou osvědčené a na co si dávat pozor při výběru? Děkuji předem za všechny vaše názory a doporučení!