Meskalin.cz/Fórum/Jak často zalévat Euphorbia Obesa?

Jak často zalévat Euphorbia Obesa?

Zdravím všechny milovníky rostlin a kaktusů! Chtěla bych se zeptat na jednu věc ohledně pěstování Euphorbia Obesa, kterou mám už nějakou dobu doma. Mám dojem, že jsem slyšela, že je to poměrně specifická rostlina a potřebuje trochu jinou péči než běžné kaktusy. Jak často bych ji měla zalévat? Mám ji na slunném místě, ale nevím, jestli to ovlivňuje potřebu vody. Četla jsem, že by se neměla přelít, což mi dává smysl, ale zároveň mám obavy, aby nezvadla. Takže záleží na ročním období? Jak poznám, kdy je čas na další zálivku? Něco jsem se dočetla o tom, že by měla mít mezi zaléváním nějaký čas sucha, ale kolik dní je vlastně ideální? Odpovědi na tyto otázky by mi opravdu pomohly, protože bych nerada, aby mi Euphorbia Obesa uhynula. Díky moc za rady!

131 slov
1.3 minut čtení
9. 12. 2023
Jana Nováková

Ahoj, tak co se týče Euphorbie Obesa, tak jo, máš pravdu, že to chce trošku opatrnosti. Záleží na ročním období, ale obecně platí, že v létě bys měla zalévat tak jednou za 2-3 týdny. V zimě stačí zalít třeba jednou za měsíc nebo i méně, protože rostlina v té době spí a potřebuje míň vody. Je dobrý počkat, až substrát úplně proschně, než dáš další zálivku. Můžeš zkusit propichnout prst do země, jestli je suchá. Když máš Euphorbii na slunném místě, bude potřebovat víc vody než když by byla ve stínu. Ale fakt pozor na přelití, to jí vůbec nedělá dobře! Držím palce!

103 slov
1 minut čtení
26. 12. 2024
Lucie Brožová

Zalévání Euphorbia Obesa je fakt ošemetné. Obecně bys měla zalévat tak jednou za dva až tři týdny, ale záleží na počasí a ročním období. V létě, kdy je víc slunce, můžeš zálivku trochu zkrátit, třeba na týden, ale v zimě to chce hodně omezit, klidně i na měsíc. Nezapomínej, že ta rostlina se ráda suší mezi zaléváním, takže když ji naliješ moc, může uhynout. Nejlepší je kontrolovat půdu – když je horní vrstva suchá, tak máš zelenou! Snad ti to pomůže a Euphorbia ti poroste jako z vody.

88 slov
0.9 minut čtení
30. 12. 2024
David Dvořáček
Meskalin.cz/Články/Nejlepší kaktusy
Kaktus Euphorbia Obesa: Jedinečnost v každé trseObjevte fascinující vlastnosti kaktusu Euphorbia Obesa a jak o něj pečovat, aby prosperoval ve vaší sbírce. Tento článek nabízí tipy a doporučení pro ...
1000 slov
10 minut čtení
6. 10. 2023
Ing. Lucie Svobodová
Přečíst článek
Podobné otázky