Meskalin.cz/Fórum/Kde je nejlepší místo pro Euphorbia Obesa?

Kde je nejlepší místo pro Euphorbia Obesa?

Chtěl bych se zeptat, kde je vlastně to nejlepší místo pro pěstování Euphorbia Obesa. Mám jednu kaktusovou rostlinu a mám pocit, že ji nemám na správném místě. Někdy se mi zdá, že v některých částech bytu dostává málo světla, a jinde zas naopak, že je moc horko. Jaké podmínky jsou pro tuto rostlinku ideální? Mělo by to být na okně, nebo lépe někde dál od přímého slunce? Co se týká teploty a vlhkosti vzduchu, jaké hodnoty by jí vyhovovaly nejlépe? Zajímalo by mě, jestli existují nějaké specifické tipy na umístění, které by pomohly této rostlině lépe prospívat. Slyšel jsem, že Euphorbia Obesa potřebuje hodně světla, ale zároveň se nesmí přehřívat. Jak to tedy udělat? A co třeba substrát a nádobu? Měla by stát v nějaké speciální nádobě nebo může být v klasickém květináči? Budu vděčný za každou radu a zkušenost, kterou byste mohli sdílet.

144 slov
1.4 minut čtení
16. 10. 2024
Rudolf Kašpar

Euphorbia Obesa je fakt specifická, co se týče umístění. Ideální je mít ji na světlém místě, ale ne na přímým slunci, jinak se může spálit. Takže třeba okno na východ nebo západ, kde dostane dost světla, ale nebude tam hnedka vedro. Teploty by měly být tak kolem 20-25 stupňů, v zimě ji můžeš nechat chladněji, ale ne pod 10°C. Co se týče vlhkosti vzduchu, tak čím sušší tím lepší, kaktusy to mají rády. Substrát by měl být propustný, nějaký speciální pro sukulenty nebo si můžeš udělat vlastní z písku a zeminy. A co se týče květináče, stačí klasickej plastový nebo terakotový, hlavně ať má odtokový díry, aby se nezalila. Drž se těchto tipů a měla by prospívat.

117 slov
1.2 minut čtení
30. 3. 2024
Filip Šimůnek

Euphorbia Obesa je celkem nenáročná, ale je pravda, že potřebuje správné podmínky. Nejlepší místo pro ni je světlé, ale ne přímé slunce, takže okno na východ nebo západ by mohlo být ideální. Přímé slunce může způsobit spálení, takže pozor na to. Pokud máš hodně slunečního svitu, dej ji raději kousek dál od okna. Teplota by měla být mezi 20-30°C, v zimě klidně klesnout na 10-15°C. Co se týče vlhkosti, Euphorbia má ráda sušší vzduch, takže žádné přehnané zvlhčovače. Substrát by měl být propustný, ideálně směs pro kaktusy a sukulenty. Co se týče květináče, klasický plastový nebo keramický květináč stačí, ale ujisti se, že má odtokové otvory. Pokud ji zaléváš, dej pozor na přemokření - radši méně než víc. Takže shrnuto, světlé místo bez přímého slunce, teplota kolem 20-30°C a dobrý substrát s odvodněním. Držím palce!

135 slov
1.4 minut čtení
17. 11. 2024
Matěj Buchta
Meskalin.cz/Články/Nejlepší kaktusy
Kaktus Euphorbia Obesa: Jedinečnost v každé trseObjevte fascinující vlastnosti kaktusu Euphorbia Obesa a jak o něj pečovat, aby prosperoval ve vaší sbírce. Tento článek nabízí tipy a doporučení pro ...
1000 slov
10 minut čtení
6. 10. 2023
Ing. Lucie Svobodová
Přečíst článek
Podobné otázky