Meskalin.cz/Fórum/Jak často zalévat Euphorbia Obesa?

Jak často zalévat Euphorbia Obesa?

Zdravím všechny pěstitele a milovníky kaktusů! Mám doma Euphorbia Obesa a jsem z toho docela nadšený, ale poslední dobou mě trápí jedna věc. Jak často by se vlastně měla zalévat? Četl jsem spoustu různých názorů a doporučení, ale pořád si nejsem jistý, co je správně. Slyšel jsem, že to jsou rostliny, které nemají rády příliš vlhko, takže bych měl být opatrný, ale na druhou stranu jsem se dozvěděl, že to chce pravidelnou zálivku, aby neuschla. Jak to tedy je? Mám ji zalévat jednou týdně nebo spíš jednou za dva týdny? Jak poznám, kdy je čas na další zálivku? A co substrát? Pomůže mi nějaký speciální substrát nebo stačí obyčejná zemina na kaktusy? Budu rád za jakékoli tipy a osobní zkušenosti. Děkuji moc!

122 slov
1.2 minut čtení
23. 9. 2024
Roman Nečas

Euphorbia Obesa je fakt zajímavá rostlina! Co se týče zalévání, tak máš pravdu, že ji nesmíš přelít. Obecně doporučuju zalévat jednou za dva týdny, ale hodně záleží na podmínkách v bytě. Když je vedro nebo sucho, můžeš zkusit trochu častěji, ale pozor na to, aby substrát mezi zálivkami dobře proschnul. Měj na paměti, že je to sukulent, takže vodu si ukládá. Pokud máš substrát pro kaktusy, tak to je ideální volba. Snaž se vyhnout obyčejné zemině, ta ti může způsobit problémy s vláhou. Když začne mít žluté skvrny nebo se deformuje, tak je to jasný signál, že něco není v pořádku s vodou. Takže sleduj ji a podle toho upravuj zálivku.

111 slov
1.1 minut čtení
22. 10. 2024
Zdeněk Brychta

Euphorbia Obesa nemá ráda přemokření, takže se doporučuje zalévat ji spíš opatrně. Ideálně zálivku dáš jednou za dva týdny v létě, v zimě klidně ještě méně. Nech mezi zaléváním substrát pořádně oschnout. Co se týče substrátu, nejlepší je nějaký kaktusový mix, nebo si můžeš udělat vlastní s pískem a perlitem, aby dobře odvodňoval. Když vidíš, že rostlina je povadlá nebo má měkké stonky, tak je to známka, že potřebuje vodu. Ale jestli je tuhá a pevná, tak radši vydrž. Takže fakt se neboj zalévat míň než víc.

87 slov
0.9 minut čtení
14. 8. 2024
Šárka Hájková
Meskalin.cz/Články/Nejlepší kaktusy
Kaktus Euphorbia Obesa: Jedinečnost v každé trseObjevte fascinující vlastnosti kaktusu Euphorbia Obesa a jak o něj pečovat, aby prosperoval ve vaší sbírce. Tento článek nabízí tipy a doporučení pro ...
1000 slov
10 minut čtení
6. 10. 2023
Ing. Lucie Svobodová
Přečíst článek
Podobné otázky